Výstava českých projektů ve Štrasburku ukazuje význam spolupráce byznysu a neziskovek

Kapka naděje byla vybrána mezi TOP 10 nejlepších projektů sociální udržitelnosti v České repoublice

Ve dnech 6. až 8.února 2024 se představila na půdě Evropského parlamentu ve Štrasburku výstava projektu Good Comapany Circle (Kruh dobré společnosti), která zobrazovala propojení neziskového sektoru s byznysem. Iniciátorem výstavy bylo vydavatelství a byznysový zpravodajský portál newstream.cz, který vnímá toto propojení za klíčové. 

„Ve Štrasburku tyto konkrétní příklady vystavujeme jako inspiraci pro ostatní v  Česku i celé Evropské unii. Zájem o akci i ze strany zahraničních návštěvníků parlamentu pomáhá tyto projekty a jejich myšlenky šířit i za hranice Česka,“ říká Katarína Krajčovičová, šéfka Newstream Clubů. 

Do TOP 10 úspěšných českých projektů byla zařazena i Kapka naděje ve spolupráci s Shell Czech Republic a.s. Tato spolupráce trvá už přes 20 let. Během této doby bylo investováno přes 60 milionů korun v nemocnicích po celé ČR. Fotografie, která byla vybrána na tuto výstavu a zároveň zobrazovala tuto spolupráci, byla z investice nákupu přístroje pro převoz bijícího srdce pro IKEM. 

Více informací o přístroji si můžete přečíst zde.

„Zahájili jsme výstavu Good Company Circle, která upozorňuje na vlivnou spolupráci při řešení problémů, jako je chudoba, sociální a zdravotní znevýhodnění a změna klimatu. Deset inspirativních projektů z České republiky ukazuje týmovou práci, inovace a závazek k sociální udržitelnosti prostřednictvím skutečných partnerství mezi neziskovými organizacemi a firmami. Od podpory dětí se zdravotním znevýhodněním, starších lidí až po řešení rozdílů v odměňování žen a mužů - tyto spolupráce ukazují pozitivní změnu prostřednictvím smysluplných partnerství a význam spojení sil při řešení společenských výzev,“ říká politička Radka Maxová, která tomuto tématu věnovala jednu ze dvou výstav, které během svého působení v Evropském parlamentu může zaštítit. 

Zahájení výstavy se zúčastnil také místopředseda Evropského parlamentu Marc Angel, pro něhož je dle jeho slov funkční občanská společnost a neziskový sektor jedním z pilířů funkční demokratické společnosti. 

„Sám jsem býval v  mládí aktivistou, takže jsou mi neziskové projekty nesmírně blízké. Jsem rád, že v  České republice vzniká tolik zajímavých projektů. A je pozitivní vidět, že se právě do neziskových aktivit zapojuje také čím dál více mladých lidí,“ uvedl Angel. 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.