Obrazy slavných osobností a umělců pomohly Kapce naděje částkou 327 358 Kč.

Díky velkému zájmu dražitelů Aukčního domu Obrazy v aukci se v prvním ročníku exkluzivní výstavy ART SHOW MÁNES vytěžilo přes čtvrt milionu korun, které budou věnovány Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Nadační fond Kapka naděje ve spolupráci s Aukčním domem Obrazy v aukci uspořádali třídenní výstavu, která proběhla o víkendu 14. - 16. června 2024 ve Výstavní síni Mánes v Praze. Výstava přilákala řadu návštěvníků, a to nejen kvůli obrazům předních českých malířů jako jsou Klára Sedlo, Richard Kočí, Tomáš Limberk, Lukero, Pavel Sequense, Dominik Mareš a dalším, ale také díky slavným osobnostem z řad umělecké sféry. K vidění byly obrazy prezidentky Nadačního fondu Kapka naděje Venduly Pizingerové a jejího syna Jakuba Svobody, zpěvačky Báry Basikové, hereček Kairy Kateřiny Hrachovcové, Vandy Chaloupkové, Anety Krejčíkové, a herců Igora Orozoviče, Jakuba Žáčka nebo Jacoba Erfetemeijera. 

Všechny obrazy byly nabídnuty k charitativní aukci na webovém portále Obrazyvaukci.cz, která skončila ve středu 19. června ve večerních hodinách. Vyvolávací cena každého obrazu byla 5 000 Kč. Některé obrazy se vydražily až v několika desetitisícových částkách. Celková vydražená hodnota obrazů vyšplhala na částku 257 600 Kč. Aukční dům Obrazy v aukci věnoval Kapce naděje provizi z těchto dražeb ve výši 64 600 Kč. Zbylá část výtěžku byla získána od dárců a účastníků výstavy v podobě QR kódu nebo DMSek. Úspěch této akce dokazuje, že umění má sílu měnit životy a přinášet naději do života těch, kteří to potřebují.

Předaukční výstavu, která se uskutečnila v pátek 14. června od 18 hodin, moderovala herečka a moderátorka Dana Morávková. Ta sdělila své pocity k výstavě: „Já obdivuju všechny malíře, nejenom herce, ale opravdu malíře, kteří se zapojili do této akce. Oni mi také původně volali, jestli bych něco namalovala, ale to by nikdo nekoupil, to by nikdo nevydražil. Takže jsme se domluvili, že tu akci velmi ráda odmoderuji“.

V průběhu večera vystoupila zpěvačka Dasha s kapelou Pajky Pajk. Před očima všech zúčastněných namaloval (formou speed paintingu) obraz světoznámý malíř Alex Dowis. Více ve videu:

Jednatelka za Aukční dům Mgr. Dominika Jakubcová řekla: „Naše Aukční síň se vždy snažila podporovat charitativní projekty a pomáhat tam, kde je to potřeba. Projekt ART SHOW Mánes je dalším krokem v této naší dlouhodobé snaze a dokazuje, že umění obohacuje naše životy nejen něčím vizuálně krásným, ale také přináší naději a podporu těm, kteří to potřebují. Z každého obrazu získá Kapka naděje celých 100 %, tedy i naši provizi.

 

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.