O Kapku lepší jízda

Společnost nextbike Czech Republic spolupracuje s Nadačním fondem Kapka  naděje již od samého začátku svého působení v ČR, tedy od jara 2019. „Jsme rádi, že společně můžeme pomáhat zlepšovat prostředí v nemocnicích ve všech regionech, ve kterých působíme. A není nic lepšího, než pomáhat zdravým pohybem na našich sdílených kolech. Pomáháte tak sobě, životnímu prost, životnímu prostředí, ale i nemocným dětem.“ doplnil k projektu Tomáš Karpov, provozní ředitel nextbike Czech Republic.

V roce 2019 jsme přispívali hlavně díky sdíleným kolům v Ostravě a v Havířově “Kapka naděje působí v Ostravě dlouhodobě, zdejší Fakultní nemocnici jsme již pořídili přístroje v hodnotě 4 600 000 Kč a tento rok jsme pořídili další vybavení za dalších 308 000 Kč. Velmi nás těší nová spolupráce se společností Nextbike,“ shrnul Jan Fischer, ředitel NF Kapka naděje u příležitosti slavnostního spuštění projektu v Ostravě..  Díky projektu “O Kapku lepší jízda” jsme v Ostravě a Havířově za rok 2019 přispěli souhrnnou částkou 100 000 Kč na podporu Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Ostravě a na Dětské oddělení Nemocnice s poliklinikou v Havířově.

Od roku 2020 se projekt „O Kapku lepší jízda“  rozšířil do dalších měst republiky (Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, Havířov, Prostějov, Opava a Kladno) a přispívatá Kč z každé placené půjčky. Celková částka bude poté rozdělena na pomoc nemocničním zařízením v regionu.

Organizace Fórum dárců tuto spolupráci v roce 2020 ocenila v rámci Cen Fóra dárců 2. místem v kategorii Sbírkoví spojenci.

Věříme, že společně dokážeme dělat rozdíly a na konci této jízdní sezony 2020 budeme schopni přispět výraznou částkou na pomoc těm, kteří to potřebují nejvíce. 

 

"Za 20 let svého působení přerozdělil Nadační fond Kapka naděje do nemocnic po celé České republice více než 220 milionů Kč“ říká ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer.