Historická premiéra

Poprvé v historii se v Pardubicích běžel Benefiční dostih Kapky naděje. Dostih byl vyvrcholením celoroční spolupráce Dostihového spolku a.s. a Nadačního fondu Kapky naděje. Statutárního město Pardubice podpořilo Nadační fond částkou 50 000 Kč.

Nadační fond Kapka naděje se stal charitativním partnerem Dostihového spolku Pardubice. Zakladatelka a prezidentka Kapky naděje, Vendula Pizingerová zastává po celý rok roli patronky Dostihového spolku. V rámci IV. kvalifikace na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou se uskutečnil také I. ročník Benefičního dostihu Kapky naděje a to cross country II. kategorie na 3300 metrů.

“Zvláštní poděkování patří Statutárnímu městu Pardubice a primátorovi Martinovi Charvátovi za podporu Nadačního fondu Kapka naděje částkou 50 000 Kč. ”

Vítězem se stal kůň Starbuck s žokejem Josefem Bartošem. Slavnostního dekorování se ujal ředitel Kapky naděje Jan Fischer společně s Martinem Dejdarem, předali poháry a věcné ceny a vítěznému Starbuckovi krásnou deku s logem Nadačného fondu.

Pozvání na benefiční dostih přijalo také několik rodin s dětmi po onkologické léčbě, děti prožily nezapomenutelný dostihový den. Svezení v kočáře po pardubickém závodišti, bohatý doprovodný program včetně tvořivých dílniček, soutěží a svezení se v sedle, po tom všem sladká odměna a to od partnera Kapky naděje - společnosti Prima , která na akci dodala pro děti plný mrazák těch nejlepších zmzlin, o kapku lepších Mrožů.

Kapka naděje představila návštěvníkům svůj zbrusu nový stan, který budete vídat na akcích a projektech. Stan vznikl díky spolupráci se společností VESPA TRADING s.r.o. , které tímto moc děkujeme!

Těšíme se na další ročníky benefičních dostihů a pevně věříme, že jsme odstartovali tradici, která bude získávat na oblibě.

Děkujeme všem za podporu!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.