Karafy a skleničky od Evy Jiřičné získaly Kapce 2. místo Cen Fóra dárců

Eva Jiřičná vdechla sklu život a krom toho dala Kapce naděje novou energii. Karafy a skleničky slaví úspěch nejen u našich dárců, ale tento  počin byl oceněn nádherným 2. místem v kategorii Sbírkový projekt Cen Fóra dárců 2021, které byly slavnostně vyhlášeny v rámci Dárcovského summitu Fóra dárců.

Unikátní sbírkový projekt užitného skla od Evy Jiřičné a české sklárny vznikal několik měsíců v Praze, Londýně a Novém Boru. Společným cílem bylo nabídnout široké veřejnosti prvotřídní design za dostupnou cenu, jehož nákupem zákazníci také přispějí Nadačnímu fondu Kapka naděje. Vzhledem k velkému úspěchu se zástupci fondu rozhodli projekt přihlásit do soutěže Fóra dárců a toto rozhodnutí slavilo úspěch. Cenu za Kapku naděje převzal ředitel Jan Fischer ml..

Udržitelnost jako východisko – v kontextu občanské společnosti, byznysu a médií. Tak zněl titul jedenáctého ročníku Dárcovského summit Fóra dárců, který proběhl 25. Listopadu 2021 v pražském kině Přítomnost. Potkali se na něm osobnosti napříč sektory a věnovali se restartu po náročném období.

Každoroční výjimečnou akci, kterou již tradičně Fórum dárců ve spolupráci s odborníky připravuje, moderovala profesionální Daniela Písařovicová.

Vystoupila take paní Jitka Seitlová, místopředsedkyni Senátu PČR, která představila priority pro udržitelný rozvoj společnosti nebo Martin Giertl, zmocněnce vlády SR pro udržitelný rozvoj občanské společnosti, který na akci přiblížil soukromé dárcovství na Slovensku.

Hosté se dozvěděli také čerstvé výsledky k výzkumu veřejného mínění, zveřejnila se nová mapa dárcovství a zajímavá čísla z oblasti filantropie a dárcovství nejen z ČR. Data prezentovala Klára Šplíchalová, výkonná ředitelka Fóra dárců a Radek Jiřičný, InsightLab.

Na závěr akce byla moderovaná diskuse na téma Jak se na podporu veřejně prospěšných projektů, jejich kontinuitu a důležitost dívali zástupci z řad byznysu a médií. Vystoupil Petr Dvořák, generální ředitel České televize, Michal Kadera, vedoucí vnějších vztahů ŠKODY AUTO a Květa Vostrá, podnikatelka Ytica.

Partnery akce byli Economia, Česká televize a Český rozhlas. U příležitosti Dárcovského summitu vyšel ve spolupráci s Fórem dárců speciál Hospodářských novin zaměřený na nejlepší nadace a fondy, který se zaměřuje na inspirativní aktivity v rámci firemního dárcovství a CSR.

Schodolez pro zpřístupnění kina Přítomnost poskytl bezplatně REPOM.cz

Záštitu nad 11. ročníkem Dárcovského summitu převzala Jitka Seitlová místopředsedkyně Senátu PČR.

 

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.