O Kapku lepší #ceskarepre

Spolupráci s Kapkou naděje zahájil hvězdný partner, a sice Česká fotbalová reprezentace pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého. Do projektu O Kapku lepší #ceskarepre se zapojí nejen hráči, ale i fanoušci - už samotnou účastí na zápasech národního týmu. Pojďte s námi do toho i vy!

Příznivci národního týmu budou odteď svou přítomností na domácích zápasech podporovat nejen hráče, ale nákupem vstupenky také nemocné děti. Fotbalová asociace věnuje Kapce naděje část příjmů ze vstupného na domácích zápasech. Platí tedy, že čím víc fanoušků přijde, tím větší finanční podpora z jejich návštevy plyne.

„Náš projekt je v mnoha ohledech unikátní. Už právě tím, že hnacím motorem jsou samotní fanoušci. Ti svou účastí na stadionu podpoří nejen českou reprezentaci, ale navíc pomůžou dětským onkologickým pacientům. A kromě finanční podpory počítáme taky s návštěvami hráčů v nemocnicích a zároveň vyrazíme s dětmi na zápasy a tréninky českého národního týmu,“ upřesnil Jan Fischer, ředitel Kapky naděje.

"Chceme, aby v případě spolupráce s Kapkou naděje šlo o dlouhodobé a pevné partnerství,“ doplňuje Michal Jurman, ředitel Oddělení komunikace Fotbalové asociace České republiky.

A protože v české reprezentaci působí opravdoví muži činu, s první návštěvou nečekali. Na dětské oddělení motolské nemocnice dorazil trenér Jaroslav Šilhavý a spolu s ním obránci Ondřej Čelůstka a Filip Novák.

„Myslím, že budu mluvit za celý tým, když řeknu, že nám se ten projekt strašně líbí. Tohle je to nejmenší, co můžeme udělat pro ty, kteří to skutečně potřebují. Snad se k nám připojí i fanoušci, kteří projekt podpoří návštěvou našich zápasů.“

Trenér Jaroslav Šilhavý.

„Snad jsme děti alespoň trochu potěšili. Dali jsme jim dárky a slyšeli různé příběhy. Zaujal mě třeba kluk, který chce být slavný youtuber. Ukazoval mi i nějaká videa. Tak snad se mu ten sen jednou vyplní,“ popisoval Filip Novák.

A Ondřej Čelůstka doplnil: „Silný byl příběh Patrika. Je z dětského domova a jeho situace v rodině není moc pozitivní. Nemá to jednoduché. Jsem rád, že i on byl jedním z těch, kterým jsme mohli udělat alespoň trochu radost."

Setkání s hvězdnými sportovci je pro děti velkou psychickou vzpruhou. Úžasný zážitek ze setkání s reprezentací si přímo z reprezentačního tréninku odnesl i náš velký kamarád Matoušek, který se už zotavuje z léčby a pomalu se vrací do běžného režimu šikovného malého sportovce. Matoušek byl navíc jedním z dětí, které provázely hráče na hřiště před důležitým kvalifikačním utkáním s Rumunskem. Věříme, že to našim reprezentatnům přineslo štěstí. Zápas skončil výhrou 2:1 a navštívilo ho 13 482 diváků, kteří svou účastí podpořili jak hráče, tak činnost Kapky naděje.

Těšíme se na další inspirativní setkání malých a velkých sportovců a děkujeme Fotbalové asociaci ČR za báječnou spolupráci!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.