Tryskem za vítězstvím

Sobota 7. září se nad dostihovým závodištěm v Pardubicích trochu mračila, ale v lóži Kapky naděje to svítilo veselou žlutou barvou, jak předepisoval dress code na tento slavnostní den. Běželo se devět dostihů včetně závěrečného kvalifikačního dostihu na 129. Velkou Pardubickou. Nás ale přece jen nejvíc zajímal druhý ročník benefičního dostihu Kapky naděje. I v něm šlo samozřejmě o vítězství, ale zároveň nesl důležitou přidanou hodnotu. Vítězný ceremoniál ozdobila svou přítomností úřadující Česká Miss.

Benefiční dostih přišel na řadu v programu dostihového odpoledne jako čtvrtý a přinesl napínavé okamžiky. Na rovině před cílem už ale bylo jasné, že úlohu favorita splní kůň Charismatic, kterého vedl žokej Pavel Složil mladší. Krásný závod se jel na počest všech, kteří přispívají na dobrou věc a podílejí se na činnosti Nadačního fondu Kapka naděje svými znalostmi, schopnostmi a zaujetím. S nadšením sledovali dostih z lóže přímo nad cílovou rovinkou přátelé, dárci a podporovatelé nadačního fondu, bez nichž by naše pomoc dětem byla o mnoho těžší. Na vítězství si pak mohli připít šumivým vínem z My Prosecco ve skleničkách od firmy Crystalex, které symbolicky zdobila drobná modrá kapka.

Přítomné děti se mezitím projížděly přímo po závodišti v kočáru taženém koňmi – samozřejmě v přestávce mezi jednotlivými dostihy. Jízda měla velký úspěch a kdoví, jestli nám tu nerostou budoucí žokejové. 

Po benefičním dostihu přišlo na řadu slavnostní dekorování letošního vítěze. Žokej Pavel Složil ml. a trenérka Jana Junková převzali mimo jiné unikátní sošky křišťálového hřebce, které věnovala společnost Swarovski. Charismatic si vysloužil vítěznou kokardu, kterou mu na čelenku připnula úřadující královna krásy Barbora Hodačová. Zástupkyně společnosti Miss Events Veronika Farářová poté předala do rukou prezidentky nadačního fondu Venduly Pizingerové šek na 75 000 korun.

Dostihové odpoledne pak pokračovalo dalšími závody a vrcholem byl kvalifiční dostih, který vyhrál kůň Talent v sedle s Marcelem Novákem. Gratulujeme všem účastníkům a věříme, že ani příští ročník se neobejde bez naší účasti!

Snímky jsou součástí projektu Instax na vizitě. Díky jedinečným snímkům poodhalíme běžný život v nemocnici, jak ho vidí tamní personál. Oslovili jsme vybraná dětská a transplantační oddělení několika nemocnic, kde pomáhá Kapka naděje, a postupně vám budeme reportáže představovat. Podívejte se do sesterny, když odbíjí půlnoc, nebo na pokoje, kde se zotavují děti po náročných zákrocích.

Autentické okamžiky zachytil pohotový fotoaparát Fujifilm Instax, který pořízenou fotku hned vyvolá. Za zapůjčení přístrojů, se kterými je focení hračka, děkujeme společnosti Fujifilm CZ!