Druhý ročník nastavil vysokou laťku

Hlavními organizátory druhého ročníku charitativního turnaje byli zástupci hokejového týmu HC Olymp Praha pod vedením Martina Dejdara. Jemu a jeho manželce Daniele, která je prozměnu oporou týmu Kapky naděje, patří největší dík za skvělou organizaci a krásný den, který si všichni užili a především štědře přispěli na pomoc dětem. Zároveň byl turnaj připomínkou důležitého milníku naší novodobé historie, kterým je 17. listopad 1989.

Golfové klání na zeleném pažitu si samozřejmě nenechali ujít zapálení sportovci z řad hráčů HC Olymp. K nim se přidali další schopní golfisté. Přivítali jsme legendy českého sportu Antonína Panenku, Vladimíra Šmicera nebo Horsta Siegla, ale i mladé borce, mezi nimiž zářil hokejista David Pastrňák.

Martin Dejdar, který se vedle organizačních povinností ujal i role moderátora, všechny účastníky na začátek pozdravil a v emotivním proslovu zdůraznil, jak důležitá je pro naše životy svoboda. Společně s kolegou Jiřím Lábusem zavzpomínali na divadelní představení Amerika, které hráli symbolicky právě v den studentské demonstrace před třiceti lety. Pak nastal čas turnaj odstartovat. Po obdivuhodném výkonu v krásném a parném dni došlo na další důležitou součást programu, benefiční aukci vybraných artefaktů. Přítomní měli možnost vydražit například hokejku Jaromíra Jágra s jeho podpisem, tenisovou raketu Karolíny Plíškové, unikátní fotografii z prostředí závodů Formule 1 nebo obraz, který namaloval před zraky diváků přímo na místě talentovaný malíř Jiří Lábus. Suverénně nejdražším předmětem se stal dres FC Barcelona, který podepsal argentinský fotbalista Lionel Messi. Dres vydražený za závratných 100 000 korun si hrdě odnesla zástupkyně společnosti Miss Events, která pořádá soutěž Česká miss. Čerstvě zvolené missky zároveň ozdobily turnaj svou přítomností a předávaly ceny vítězům.

Na programu byla navíc módní přehlídka značkové pánské módy Feratt, které se v roli modelů ujali sami hráči HC Olymp. Zájemci o zdravý životní styl mohli otestovat své tělesné dispozice s dietním programem Cambridge Weight Plan. K dispozici na testovací jízdu byla také elektrokoloběžka Eco Harley.

Nejdůležitější ovšem bylo předání šeku do rukou prezidentky NF Kapka naděje Venduly Pizingerové. Výsledná částka 605 000 korun předčila všechna očekávání. Děkujeme všem štědrým účastníkům turnaje, kteří svou účastí v turnaji přispěli na pomoc dětem. Získané prostředky se záhy promění ve vybavení dvou heren pro děti hospitalizované na dětské psychiatrické klinice FN Motol. A my se budeme těšit zase za rok!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.