Školní rok začíná i pro děti v motolské nemocnici

Začátek září znamená pro děti návrat k pravidelné výuce. Aby byl start nového školního roku co nejpohodovější i pro dětské pacienty v motolské nemocnici, Kapka naděje pro ně uspořádala už tradiční akci plnou písniček, kreativního tvoření a povoleného dopingu v podobě sladkých palačinek. Sešli jsme se v herně pediatrické kliniky, kde už čekali muzikáloví zpěváci se svým vystoupením. Za těmi dětmi, které nemohly opustit svůj pokoj, jsme se s dárečky vydali na návštěvu.

Hravé dopoledne zahájil Kocour v botách v podání herce a zpěváka Petra Ryšavého, který s sebou přivedl i princeznu Anežku neboli Nelly Řehořovou a pohádkového Honzu alias Jana Kopečného. Rodinný muzikál slaví úspěchy na prknech divadla Broadway a bavil i publikum v Motole. Děti mohly zblízka obdivovat divadelní kostýmy i masku kocoura a kdo chtěl, mohl se s pohádkovými postavami dokonce vyfotit v profesionální fotobudce, kterou připravilo studio Fotonaut. Tady se děti mohly opravdu vyřádit a odnést si veselou památku na netradiční začátek školního roku.

Jako další na ozvučené scéně herny vystoupily legendy českého muzikálu Leona Machálková, Daniel Hůlka a Bohuš Matuš. Zpěváci prezentovali show s názvem Nejslavnější české muzikály. Zazněl úžasný duet z muzikálu Drákula i píseň z oblíbené Noci na Karlštejně. Hudební dopoledne zakončila svým vystoupením pro mladší diváky Kája dětem. Její parťák Bambuláček musel sice tentokrát zůstat doma, ale o to víc se zpívalo.

Velkou pozornost dětí si právem vysloužil kreativní koutek, kde si každý mohl uvázat ozdobu do vlasů nebo náramek s floristkou Katkou, která přivezla čerstvé a voňavé Květiny z venkova. Děti odcházely zkrášlené a s úsměvem na rtech nebo nesly věneček maminkám a sestřičkám.

Ještě sladší vůně se linula z místa, kde se připravovaly palačinky. Pánové kuchaři chvílemi nestíhali plnit dětem přání, ale skleničky od Marmelád s příběhem byly naštěstí bezedné. Děti i jejich dospělý doprovod si moc pochutnali. O zdravý pitný režim se postaraly drinky plné vitaminů od společnosti Cambridge Weight Plan.

Mezitím se hudební a muzikálová parta vydala z herny na pokoje k dětem, kterým zdravotní stav nedovolil se festivalu zúčastnit. Malým pacientům udělaly radost drobné dárky a hlavně příjemná společnost.

Příjemně jsme se tak rozloučili s prázdninami a jak řekl veselý Kocour v botách, za chvíli už budou Vánoce a pak zase prázdniny. A do té doby se naučíme něco nového, ať nám ten školní rok hezky uteče!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.