Srdečné pozdravy z ÚLu

Projekt Kapky naděje a společnosti Fujifilm otevírá dveře na dětská oddělení nemocnic po celém Česku. Tentokrát míříme do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Instax zachytil reportáž mladé paní doktorky Lucie, která si umí udělat sama ze sebe legraci a kolegové ji v tom milerádi podpoří. Naštěstí navzdory fotkám tušíme, že tak zlé to v nemocnici nebude :) Druhá minireportáž představila desetiletého Jakuba, který se zotavuje po náročné léčbě a může se konečně radovat z prvních návštěv nebo vycházky za zmrzlinou.

Doslova a do písmene srdečné pozdravy z ÚLu nám poslali zástupci Dětské kliniky Masarykovy nemocnice v Ústí. Z dopisu, který doprovodil zaslané fotografie, je jasné, že na tomhle oddělení vládne dobrá nálada, která pomáhá zdravotníkům v práci a dětem s léčením. Fotky doktorky Lucie a malého Jakuba dokumentují, jak vypadá jeden den v životě lékaře a pacienta v ústecké nemocnici. A teď už citujeme z dopisu, který fotografie doprovází a popisuje, co doktorka Lucie a Jakub prožívají.

MUDr. Lucie je natolik zkušená lékařka, že dobře ví:

1) že na dvoudenní službu musí mít dost jídla
2) že to nesmí prozradit ostatním, aby jí to nesnědli
3) že většinu času tráví lékař u počítače
4) až mu z toho začne hrabat...
5) ...ale proto pracujeme v nemocnici, aby se o nás kamarádi postarali!
6) a my se mohli znovu věnovat našim pacientům a dát jim ze sebe to nejlepší
7) ačkoli se vždycky najde něco, za co nás staniční lékařka "nepochválí" :)

Jakubovi je deset let, má za sebou dvě neurochirurgické operace a čtyři týdny na JIP. Konečně:

1) se přestěhoval na standardní oddělení
2) a užívá si volný težim na vlastním pokoji bez přístrojů, monitorů a hadiček
3) a má tu vlastní televizi!
4) Vrátila se mu chuť k jídlu
5) a konečně můžou začít všechny návštěvy
6) a vycházky. Třeba na zmrzlinu :)

Snímky jsou součástí projektu Instax na vizitě. Díky jedinečným snímkům poodhalíme běžný život v nemocnici, jak ho vidí tamní personál. Oslovili jsme vybraná dětská a transplantační oddělení několika nemocnic, kde pomáhá Kapka naděje, a postupně vám budeme reportáže představovat. Podívejte se do sesterny, když odbíjí půlnoc, nebo na pokoje, kde se zotavují děti po náročných zákrocích.

Autentické okamžiky zachytil pohotový fotoaparát Fujifilm Instax, který pořízenou fotku hned vyvolá. Za zapůjčení přístrojů, se kterými je focení hračka, děkujeme společnosti Fujifilm CZ!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.