Jednodenní akce pro duševní pohodu a podporu dětských psychiatrických klinik

Růžová zahrada společně s Pavilonem Grébovka v Havlíčkových sadech ožije pohybem a hudbou. Nadační fond Kapka naděje zde chystá charitativní celodenní událost v sobotu 17.srpna 2024, která se ponese v duchu uvědomělého programu zaměřeného na duševní pohodu a zdraví. 

Energii celého dne rozproudí lekce jógy od portugalského lektora JanNaam Miguela. Následovat bude koncert Šimona Biliny, který svým hlasem dokáže vytvořit harmonii na duši. Hlasové cvičení Aleny Hladké v odpoledních hodinách pomůže k vnitřnímu uvědomění a zklidnění mysli.  Pro pořádné uvolnění, odbourání negativních bloků a otevření srdce se představí MAAR + Jobbi Tao pomocí kakaové ceremonie a ekstatického tance. Závěr s gongovými nástroji od britského hráče Dylanji zaručí odchod plný relaxace. Jeho mistrovské ovládání vibrací a frekvencí gongů ponoří každého do hlubokého spánku a podpoří léčivé procesy. Důležité je opustit prostor nejen odpočatý, ale i naplněný energií. 

 

Program:

9:45   zahájení akce – proslov Kapky naděje

10:00 – 12:00   jóga – JanNaam Miguel Kundalini Realm (Portugalsko)

12:30 – 13:30   koncert – Šimon Bilina (ČR)

14:00 – 15:00  hlasové cvičení – Alena Hladká (ČR)

15:30 – 18:30  kakaová ceremonie + ecstatic dance – MAAR + Jobbi Tao (ČR)

19:00 – 20:30  gongová lázeň s 5 různými gongy – Dylanji Kundalini Realm (Anglie)

Více informací o účinkujících najdete níže v tomto článku. Prosím, přineste si sebou podložku na cvičení či gongovou relaxaci. V průběhu dne bude možnost úschovny v šatně zcela zdarma. Na místě není možnost sprchy. Lekce se zahraničními hosty bude překládána do českého jazyka překladatelem.

 

Charitativní podkres bude provázen po celý den. Každý návštěvník, který přijde na tento bohatý program a udělá něco pro své zdraví, zároveň podpoří zdraví druhých, jelikož vstupenka na tuto akci je zároveň darem, který poputuje na podporu dětské psychiatrie.

Vstupenku můžete zakoupit na e-shopu Kapky naděje.

Propojení akce zaměřené na duševní zdraví s oblastí dětské psychiatrie je strašně důležité. Máme povinnost chránit a podporovat sebe, ale i naše děti, protože jsou klíčovou součástí naší budoucnosti. Není možné zanedbávat ty, kteří potřebují naši pomoc nejvíce. Možnost podpořit bude i prostřednictvím nákupu sbírkových předmětů Nadačního fondu Kapky naděje. K zakoupení bude limitovaná edice korkové podložky na jógu. 

Limitová edice podložky na jógu Kapka naděje můžete zakoupit zde

Milovníci masa, ale i vegetariáni, si budou moci vychutnat speciální menu, které pro tuto akci připraví kavárna v pavilonu. 

 

 

Akce se koná za každého počasí. Vnitřní prostor je limitovaný, prosím tedy o včasný nákup vstupenky.

 

Partneři

                                            

 

Akce se koná pod záštitou místostarostky MČP2 Ing. Lucie Pechové

 

 

 

Účinkující

 

Šimon Bilina 

Český herec, zpěvák a moderátor. V roce 2020 vystudoval herectví na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění. Po studiích krátce působil v Národním divadle Brno a momentálně hraje v Divadle ABC (součást Městských divadel pražských). Vedle herectví se věnuje skládání hudby, hraje v kapele a zpívá s bigbandem. Velmi dobře hraje na klavír, kytaru a bicí nástroje.

 

 

JanNaam Miguel (Kundalini Realm)

Portugalský učitel kundalini jógy žijící ve Velké Británii. Byl vycvičen pod bedlivým dohledem světově uznávaných učitelů jógy - i-SKY (Guru Dharam Singh Khalsa), Amrit Nam Sarovat Kundalini Yoga School, a další. JanNaam Miguel je známý tím, že poskytuje různé lekce, které jsou jedinečně navržené, se silnými a transformačními záměry. Jeho lekce vedou studenty k rychlé sebe-evoluci. Lekce podporují rozvoj seberealizace a sebezplnomocnění ke zvýšení úrovně našeho vědomí. Znalosti a rozsáhlé zkušenosti jogína JanNaama Miguel v oblasti humanologie z něj dělají učitele, který pomáhá lidem k reformě jejich charakteru a zdraví, a to organickým, bezpečným či samoléčebným způsobem. Jeho posláním je pomáhat lidem transformovat se a realizovat jejich plný lidský potenciál.

„Nejvyšší forma našeho pravého já se projevuje v procesu služby/pomoci druhým. V józe tomu říkáme Seva... takže dělejme všichni to, co dělají jogíni, s láskou a vědomím."

 

 

Alena Hladká

Česká herečka, zpěvačka a hlasový průvodce. Vystudovala pražskou DAMU obor herectví pod vedením Ivana Rajmonta a Jana Borny. Prošla si řadou pražských divadel (Narodní divadlo, A studio Rubín, Divadlo Komedie, Činoherní studio). Byla v angažmá v Divadle Pod Palmovkou a v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Momentálně je na volné noze. Zpívá šansony s pianistou Petrem Ožanou a věnuje se různým hudebním fúzím. Alena Hladká už více jak 10 let pomáhá lidem, především hercům a herečkám, poznávat svůj hlas při jeho objevování. Na jejích lekcích se můžete vždy cítit bezpečně a uvolněně. 

„Nechte svůj hlas znít a dovolte si být slyšeni!"

 

 

MAAR + Jobbi Tao

Ecstatic Dance, vědomý tanec nebo vědomá taneční párty, je koncept spontánního tance bez drog a alkoholu. Tento druh tance je založen na intuitivním a svobodném pohybu zbaveného všech představ, jak by měl tanec vypadat. Ecstatic Dance je ve své podstatě taneční ceremonie, která se odehrává v bezpečném prostředí podobně naladěných lidí, mezi nimiž se můžeme zcela uvolnit a projevit sebe sama. Beze slov, pouze pohybem. Pečlivě vybraná a mixovaná hudba jednoduše vyzývá k tomu, nechat se unést hudební vlnou od klidu k extázi a zpět; a přitom si skrze tanec plně užít své tělo. S DJingem začal Jobbi Tao v roce 2000. Hudba jej dovedla přes kluby a festivaly až k Ecstatic Dance. Jeho sluneční energie a pečlivá hudební selekce pravidelně dovádí milovníky spontánního tance z klidu do taneční extáze a zpět. Hojně se věnuje vlastní produkci, provází pohybovými workshopy. Věří, že život je tanec a náš tanec je tedy organickou oslavou samotného života. Jobbi miluje roztančit lidi a společně oslavovat v radosti a svobodě. Zbožňuje ono magické propojení, které skrze hudbu a tanec vzniká.

„Tanec jako ceremonie, hudba jako modlitba, zpěv jako extáze naší duše. V jednom přirozeném plynutí. Společně na parketu života.“

 

 

Dylanji (Kundalini Realm)

Britský mistr gongu. Vibrace gongu dostávají tělo i mysl do hlubokého relaxačního zážitku a hluboké meditace, aniž byste museli cokoli dělat. Během gongové lázně se dostanete do neutrálního stavu, při kterém se může spustit proces sebeléčení. Dylanji studoval a trénoval na College of Sound Healing ve Velké Británii. Pracuje s řadou mocných gongů včetně očistného gongu Pluto a jeho hluboce transformačního kosmického souseda gongu Nibiru. Rád vás nechá spojit se s magickým vodním gongem, který pomáhá pracovat s minulostí našich předků. Také hraje na symfonický Wu Xing gong, který stimuluje spojení s prvky života: dřevem, ohněm, zemí, kovem a vodou. Ohromující sluneční gong doplňuje sadu svými energizujícími vibracemi, které naplňují prázdnotu teplem. V rámci svých gongových lázní začleňuje mnoho dalších nástrojů, jako jsou zvonkohry, okaríny, dešťové tyče a chrastítka. V roce 2023 připojil mezi své léčební nástroje moderní technologii laseru a dřevěných harf. 

„V prostoru a čase se léčíme. 

Nevím, odkud jsem přišel, nevím, kam mám jít.

Kde jsem, je tady a teď.

Je to tak, jak to má být. Vibrace života mě zakuklí, koupe a podporuje.

Jsem celý, já jsem, vyvíjím se, a jsem."

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.