Hvězdy na Chodníku slávy a benefiční koncert

Zlín Film festival není jen tak ledajaká filmová přehlídka. Jeho tradice sahá až do roku 1961, což z něj činí nejstarší festival svého druhu na světě. Za tu dobu se zapsal mezi nejvýznamnější světové přehlídky filmů pro děti a mládež a každoročně dělá radost malým i velkým. Kapka naděje je charitativním partnerem festivalu už od roku 2006, kdy položila na zlínský chodník slávy první hvězdu spojenou s významnými osobnostmi dětské kinematografie. Patronkou chodníku slávy je od jeho počátku zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová.

I letos přibyly na chodník slávy před Velkým kinem dvě nové hvězdy se slavnými jmény. Tentokrát svou hvězdu odhalila zpěvačka Helena Vondráčková a herec Jan Hrušínský. Slavnostní odpoledne sice skrápěl vytrvalý liják, ale od čeho by jinak byly deštníky, a navíc určitě pršely kapky naděje! A tak mohla moderátorka Dana Morávková s Janem Čenským přivítat nejen slavné aktéry, ale i spoustu diváků, kteří si odhalení nových hvězd nenechali ujít.

Další hvězda čekala na hudbymilovné fanoušky hned následující den. Benefiční koncert Michala Davida se také musel podřídit rozmarům počasí, ale naštěstí se díky skvělé spolupráci s týmem festivalu podařil bleskový přesun z venkovních prostor do koncertní haly Masters of Rock Café, takže návštěvníci nemuseli tančit mezi kapkami deště. Partnery koncertu byla společnost EvaQua, nadace Exim Helps a Prima zmrzlina, jejíž maskot Mrož to na parketu jaksepatří rozbalil. Děkujeme všem, kteří přišli protančit večer a přispět na dobrou věc!

Ve Zlíně jsme vždy nesmírně rádi a vážíme si podpory festivalu. Poděkování zaslouží vedení festivalu a celý realizační tým v čele s výkonnou ředitelkou, paní Jarmilou Záhorovou. Vážíme si též podpory města Zlín, jehož primátor Jiří Korec se osobně zúčastnil slavnostního odpoledne na chodníku slávy. Tak zase za rok!

„Děkujeme všem a s velkou radostí budeme pokračovat v milé spolupráci se zlínským festivalem, kam se každý rok moc těšíme. Zároveň jsme během festivalu neopomněli návštěvu dětského oddělení nemocnice T. Bati, kde pomáháme už od roku 2003, abychom slavnostně předali nové dětské postýlky.“

Prezidentka NF Kapka naděje Vendula Pizingerová

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.