Pořádání rekondičních pobytů patří mezi jednu z činností Nadačního fondu Kapka naděje, která pomáhá nemocným dětem už od roku 2000. 

„Cílem rekondičních pobytů, kam jezdí pacienti i s rodiči a svými sourozenci, je v bezpečném prostředí získat sebedůvěru a vrátit se zpět (a pro některé dokonce poprvé) do běžného prostředí, do normálního životního rytmu,“ dodává profesor MUDr. Petr Sedláček, CSc., vedoucí lékař transplantační jednotky FN Motol. 

Například léčba dětských pacientů s poruchou krvetvorby je dlouhodobou záležitostí. Děti jsou na několik měsíců vyřazené z kolektivu, je omezen jejich kontakt s rodinou, s kamarády… Právě proto je důležité pomoci vyléčeným dětem navázat nové sociální vazby. Dalším, neméně důležitým faktorem, je samozřejmě pobyt u moře. Obecně lze říci, že, pokud je dostatečně dlouhý, vede spolu s dalšími opatřeními ke zmírnění následků léčby. V neposlední řadě je pro mnohé děti velikou odměnou. 

„Významem ozdravného pobytu není jen zlepšení zdravotního a fyzického stavu pacientů, ale tyto aktivity přispívají i ke zlepšení jejich psychického pohodlí. Děkuji Cestovní kanceláři Blue Style a hotelu Turqouise, že umožnili tento krásný projekt uskutečnit,“ doplnila k projektu Dita Loudilová, ředitelka Kapky naděje.

Ozdravný pobyt pro 6 dětí po onkologických onemocněních, které prošly léčbou ve FN Motol se uskutečnil v hotelu Turqoise na Turecké riviéře, jenž své ubytovací kapacity poskytl jako dar. Děti doprovodily jejich rodiče a sourozenci. Pro klidnější spánek všech účastníků zájezd doprovodil také profesor MUDr. Petr Sedláček, CSc. a zdravotní sestrička.

Rodiny si užívaly příjemné chvíle nejen u moře nebo v bazénu, ale také při nejrůznějších aktivitách a výletech. Odvážlivci vyzkoušeli rafting, nejvyšší zip line na světě, parasailing nebo jízdu v jeepech. Klidnější povahy se utkaly v turnaji v šipkách, navštívily Delfinárium nebo si zastřílely z luku. Každý si přišel na své...

 

 

„S Kapkou naděje spolupracujeme již mnoho let. Loni jsme se s Vendulou potkaly právě v hotelu Turqoise, slovo dalo slovo a letos tam společně posíláme několik rodin na ozdravný pobyt. Spolupráce s Kapkou nám přináší radost, že můžeme pomoc rodinám, aby se v teple a u moře trošku ozdravily – jak fyzicky, tak duševně, po náročném období.  Jsme opravdu moc rádi, že jsme letos mohli přispět alespoň kapkou, k tomu, aby ti, kteří to potřebují nejvíce, zažili alespoň na chvíli  pocity pohody a rodinného štěstí. Pro nás ostatní tak samozřejmou věc,“ dodává Lenka Pátek, obchodní ředitelka Blue Style.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.