Ocenění s puncem kvality

Během slavnostního večera v Národním muzeu v Praze převzali zástupci Nadačního fondu Kapka naděje ocenění, které je znakem výjimečné kvality. Pečeť Superbrands se uděluje po celém světě úspěšným a spolehlivým značkám jak mezi firmami, tak nadacím a charitativním subjektům. Kapka naděje za rok 2019 získala titul Honorary Superbrands a zařadila se tak do výběru nejlepších značek v České republice.

Koncept Superbrands si od svého vzniku ve Velké Británii před šestadvaceti lety vydobyl pozici uznávaného světového ukazatele kvality. Funguje na základě jednotných kritérií a metod, díky nimž dokáže identifikovat nejlepší značky na daném trhu. Každoročně se udílí ve více než devadesáti státech na pěti kontinentech, Česká republika k nim patří již sedmým rokem.

Letošní předávání zlatých pečetí orámovaly prestižní prostory Národního muzea. Vítězné značky jsou těmi nejlepšími z více než milionu registrovaných značek na českém trhu. Kritéria posuzuje odborná dvaatřicetičlenná komise a patří mezi ně jak obchodní výsledky, tak spokojenost zákazníků či uživatelů. V řadách komise Brand Council zasedají profesionálové z oblasti obchodu, komunikace, marketingu a dalších oborů, aby posoudili hodnotu nominovaných značek. Tento rok značky hodnotila například Petra Fundová, ředitelka mediálního domu Burda Praha, Jan Wiesner z Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR či Jan Binar, ředitel reklamní agentury McCANN Prague. K bezmála sedmdesáti oceněným firmám se Kapka naděje připojila jako čestný zástupce charitativního sektoru. Cenu převzala prezidentka nadačního fondu Vendula Pizingerová a ředitel Jan Fischer. První ocenění Superbrands získal nadační fond v roce 2013, letos tedy s velkým potěšením přidáváme pomyslnou druhou pečeť.

Během slavnostního večera byla zároveň pokřtěna publikace, která shrnuje výsledky letošního ročníku a podrobně představuje jednotlivé značky. Těší nás, že na jejích stránkách má Kapka naděje své místo. Věříme, že podpora ze strany dárců a firem, které cítí společenskou odpovědnost a chtějí pomáhat, i díky ocenění Superbrands dál poroste.

Více o programu Superbrands se dozvíte na www.czechsuperbrands.com nebo www.facebook.com/czechsuperbrands

"Cenu Superbrands přebíráme už podruhé a bereme ji jako potvrzení, že jdeme správným směrem. Kapka naděje ročně připraví desítky projektů a nespočet dalších akcí na podporu nemocných dětí a jejich rodin. Mám radost, že se řadíme mezi přední české značky, a z téhle pozice můžeme pomáhat na stále více místech. "

Vendula Pizingerová, prezidentka NF Kapka naděje

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.