Na letošní ročník zlínského filmového festivalu se po šesti letech vrátila oblíbená slovenská kapela No Name. Stalo se tak s pomocí našeho generálního partnera Shell Czech Republic, Krajského úřadu Zlínského kraje a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. 

Charitativní koncert vynesl krásných 55 750 korun, a to díky štědrému publiku, které přispívalo dobrovolníkům do kasiček a také nakupovalo sbírkové předměty ve stánku Kapky naděje. Tato částka přibyla do sbírky pro Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně, se kterou Kapka naděje spolupracuje již od roku 2003.  Sbírku odstartovala začátkem května Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně na Majálesu. Vybrané finanční prostředky poputují na novorozenecké oddělení, které potřebuje pořídit odsávačky pro hrudní sání a novorozenecké postýlky. Podpořit ji můžete i vy!

Už podruhé se Kapka naděje účastnila s Poradenským a krizovým centrem Konferenčního bloku, kde proběhl kulatý stůl s názvem „Jak ven ze současné krize pedopsychiatrie: ČEKÁME. A CO DÁL?“. Ředitel PKC Marek Mikláš se spolu s ředitelkou Nadačního fondu Kapka Naděje Ditou Loudilovou a dalšími odborníky snažil odpovědět na otázky: Co můžeme dělat při čekání na termín u odborníka? Jak vytrvat, nerezignovat? Jak podpořit emoční a psychickou odolnost všech, které situace zasahuje? Co je teď tím hlavním úkolem rodičů a odborníků kolem dítěte? Součástí akce byla i projekce dokumentu „Co je ti? Nic.“, který natočil režisér Jiří Podlipný s Kapkou naděje pro Českou televizi. Záznam z kulatého stolu si můžete pustit zde.

Nově se v doprovodném programu objevila projekce dokumentu „Co je ti? Nic.“ pro studenty středních odborných škol, kterou následovala moderovaná diskuze s influencerkou a jednou z protagonistek Gabrielou Švejdovou. Ta vyhrála boj nad mentální anorexií a teď pomáhá sdílením svého příběhu. Diskuze o tom, že duševní onemocnění není žádná sranda, ale taky o naději, že se s tím dá něco dělat.

Tradiční milou povinností bývá odhalování hvězd na Chodníku slávy před Velkým kinem ve Zlíně. Letos na něj přibyla trojice dětských hvězd Tatiana Dyková a Petr a Matěj Formanovi. Této výsady se každoročně dostává hereckým osobnostem, které svou filmovou kariéru zahájily ve velmi útlém věku.

Poslední zlínskou zastávkou byla Krajská nemocnice T. Bati, kde nadační fond předal přístroje a vybavení v hodnotě téměř 400 tisíc korun Dětskému oddělení. Ultrazvukové inhalátory, oxymetr a lůžka přijela předat zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová a generální ředitel Shell Czech Republic Daniel Vagaský. 

Organizátorům Zlínského Film Festivalu děkujeme a těšíme se za rok opět na viděnou!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.