Kapka naděje slaví 20 let. A bude to velká paráda!

Nadační fond Kapka naděje už dvacet let pomáhá zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. U letošních oslav nebude chybět ani televize Prima, která s Nadačním fondem kráčí po boku už několik let. Společně tak na 20. prosince připravily televizní pořad s názvem Kapka naděje.

Vánoční čas je časem zázraků a ty přináší i Nadační fond Kapka naděje spolu s moderátorem Liborem Boučkem, který jubilejním a speciální pořadem bude provázet. 20. prosince obrazovky televize Prima rozzáří kouzlo zázraků, solidarity a pomoci. „Mám pocit, že s Kapkou naděje souzním strašně dlouho, ale tady s Primou to je tak pátý ročník, na kterém se budu podílet,“ přiznává Libor Bouček, který bude večerem provázet společně s malým pomocníkem, jehož jméno je zatím tajemstvím. „Podařilo se nám najít moderátorského kolegu, se kterým mám strašně moc společného. Myslím, že to bude jeho absolutní moderátorská premiéra a myslím si, že to bude začátek něčeho neuvěřitelného.“

NA KOHO SE V POŘADU MŮŽETE TĚŠIT?

Dvacetileté výročí tak bude s Kapkou naděje slavit krom Libora Boučka například Tomáš Klus, Mirai, Ewa Farná, Eva Burešová, Pokáč, Václav Noid Bárta a řada dalších. Ti si pro tuto příležitost připravili svá vystoupení v poněkud komornějším duchu. „Na vystoupení se chystám se svým klavíristou, budeme zpívat písničku Vánoce na míru, která je specifická tím, že ji můžeme zpívat jen pár týdnů v roce, takže se na to moc těšíme,“ prozrazuje Ewa Farna. „Diváci budou moci pomocí DMS podpořit Kapku naděje, a hlavně si konečně zahrajeme, protože teď si drnkáme jenom v obýváku. A navíc pro dobrou věc,“ těší se muzikant Pokáč.

Živá vystoupení jednotlivých umělců v devadesátiminutovém pořadu se budou střídat s dokumentárními snímky, za kterými stojí přední čeští dokumentaristé a reflektují problematiku dětské onkologie z pěti různých perspektiv.

„S ohledem na protiepidemická opatření jsme museli tradiční koncept galakoncertu opustit, přenos se tak obejde bez diváků v sále, ale o to víc se s kreativním týmem zaměřujeme na televizního diváka, pro kterého připravujeme velmi propracovaný obsah a grafickou výbavu pořadu,“ doplňuje Jan Fischer, ředitel NF Kapka naděje.

INTERPRETI SE PROMĚNILI V DOKTORY. NENECHTE SI UJÍT!

Diváci televize Prima budou moci v průběhu prosince vídat na obrazovkách upoutávky, které je budou lákat, aby si tento speciální jubilejní ročník charitativního pořadu Kapka naděje nenechali ujít. Samotná upoutávka se natáčela v ateliérech seriálu Modrý kód a zástupci těch, kteří 20. prosince vystoupí, se v ní na chvíli proměnili v doktory. Podívejte se, jak to dopadlo:

Libor Bouček na závěr slibuje, že to bude nezapomenutelný, kouzelný, a hlavně prima večer, který by si podporovatelé Kapky naděje rozhodně neměli nechat ujít.

„Jsem šťastná, že s Kapkou naděje můžeme oslavit již dvacet let úspěšného fungování a hlavně druhou dekádu pomoci desítkám nemocnicím po celé republice. Letošní rok nebyl pro nikoho z nás jednoduchý, ale Kapka opět ukázala, že dokáže účinně pomáhat, když je potřeba, což mě moc těší,“ dodává Vendula Pizingerová, zakladatelka NF Kapka naděje.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.