Pořiďte si krásné užitné sklo a podpořte Kapku naděje. Nyní v BILLE!

Limitovaná kolekce nápojového skla spojuje tři silná česká jména - architektku Evu Jiřičnou, tradiční sklárnu Crystalex a Nadační fond Kapka naděje, to vše pod patronací společnosti BILLA, největší sítě supermarketů v Česku.

„Jsem ráda, že jsme se letos rozhodli spojit s Kapkou naděje a reálně pomáhat. Vidíme v nich seriozního partnera, který myslí věci vážně a reálně pomáhá tam, kde je to třeba. Je nám ctí, jim být po boku. Věřím, že i naši zákazníci se do tohoto charitativního projektu připojí a podaří se nám tak vybrat hezkou částku,“ říká Lucie Průšová, marketingová ředitelka BILLA ČR.

Společným cílem je nabídnout široké veřejnosti prvotřídní design za dostupnou cenu, jehož nákupem zákazníci také přispějí Nadačnímu fondu Kapka naděje. Cena karafy a dvou sklenic je 389 Kč a set čtyř sklenic se prodává za 329 Kč.

Tento unikátní projekt vznikal několik měsíců v Praze, Londýně a Novém Boru. Z epidemiologických důvodů se z osobního setkávání staly online konferenční hovory, ale to nikomu neubralo na elánu a nadšení pro vznik charitativní kolekce.

„Je mi velkou ctí, že se paní Eva Jiřičná spojila s Kapkou naděje a vytvořila svou první kolekci užitného skla právě s námi. Bylo velmi inspirující sledovat tuto ikonu české architektury při práci, ve které se snoubí osobní elegance, smysl pro detail, pokora k materiálu a zároveň lidskost,“ dodává Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

Eva Jiřičná

Tato přední česká architektka patří mezi nejvýznamnější české osobnosti, které se díky svému talentu a odhodlání dokázaly prosadit ve světě. Již padesát let tvoří v Londýně a se svým studiem Al DESIGN více než dvacet let i u nás.

Foto: Magazín Reportér, Tomáš Třeštík

Sklo fascinovalo Evu Jiřičnou od dětství. Sama vzpomíná, jak ráda si hrávala s malými sklíčky. Různě je natáčela ke světlu a s úžasem sledovala, jak proměnlivě se v nich odráží. Byla to láska na první pohled, která ji evidentně nikdy nezradila a neopustila. Inspirována hrou světla a skla dospěla k myšlence svého prvního originálního skleněného schodiště a posléze i k odvážným projektům budov, v nichž sklo jako konstrukční element používá tam, kde je potřeba přivést do interiéru přirozené světlo.

Kreativně zpracované video z dílny Luff Production s.r.o., ve kterém uvidíte cestu skla od náčrtů paní Jiřičné až k místu prodeje můžete shlédnout zde: 

„Jedním ze základních zákonů lidskosti je pomoci, kde můžeme. Kapka naděje pomáhá mnohým a měla bych velkou radost, kdyby moje malá pomoc dokázala naději obrátit v realitu. Každý jakkoliv malý příspěvek je potřebnou součástí uskutečněného snu.“ Eva Jiřičná, architektka a autorka designu.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.