Sedněte na kolo, ať to frčí!

V Ostravě to šlape na plné obrátky. Kdo se projede na kole nextbike, může svou jízdou podpořit nejen čistší ovzduší ve svém okolí, ale především dětské oddělení ostravské nemocnice. Vítejte ve městě, kde si můžete dopřát O Kapku lepší jízdu! Jak to funguje? Deset procent z každé jízdy nad rámec prvních patnácti minut zdarma jde díky spolupráci Nextbike a Kapky naděje na podporu Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Ostravě. Tak oslavte jízdní sezonu v sedle kola, které pomáhá!

Sdílená kola představují ekologický a navíc zdraví prospěšný způsob, jak se pohybovat po městě. Letos mají Ostravané ještě o důvod víc, proč šlápnout do pedálů. Přichystali jsme pro ně O Kapku lepší jízdu na kolech firmy Nextbike. Z každé jízdy, která potrvá déle než patnáct minut (ty jsou vždy zdarma), poputuje 10 procent na podporu dětské kliniky ostravské nemocnice. Kromě klasických kol nextbike si můžete vyhledat jeden z pěti bicyklů přímo ve speciálním brandingu Kapky naděje a probrázdit s ním ulice města. Pokud se na tomhle kole svezete déle než čtvrt hodiny, přispějete společně s firmou Nextbike na podporu ostravské pediatrie rovnými 25 procenty.

„Kapka naděje působí v Ostravě dlouhodobě, zdejší fakultní nemocnici jsme již pořídili přístroje v hodnotě 4 600 000 korun a tento rok jsme zajistili vybavení za 308 000 korun. Velmi nás těší nová spolupráce se společností Nextbike,“ pověděl při příležitosti první jízdy Jan Fischer, ředitel NF Kapka naděje.

A Tomáš Karpov ze společnosti Nextbike dodal„Věříme, že společně dokážeme zabrat a na konci této jízdní sezony budeme schopni přispět výraznou částkou na pomoc těm, kteří to potřebují nejvíce."

Nextbike byl založen v roce 2004 v Lipsku a provozuje systém pro sdílení kol ve více než 200 městech po celém světě. Velká část kol je vyráběna dokonce v České republice v Hořicích v Podkrkonoší. Česká republika se stává 27. zemí, kde Nextbike působí. Jako poskytovatel městské mobility se Nextbike považuje za udržitelnou součást veřejné dopravy. Využijte tedy O kapku lepší jízdu a cestujte po Ostravě s větrem o závod!

„Přeji bikesharingové službě Nextbike mnoho spokojených uživatelů, cyklistům bezpečné kilometry a nám všem, aby každá jízda na kole byla s úsměvem.“

Prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.