Miluje rychlost a má srdce na pravém místě

Pilot Roman Staněk je aktuálně jediným českým jezdcem s potenciálem stát se jezdcem Formule 1. Tuto cestu si zvolil již v 11 letech a od té doby tvrdě pracuje a trénuje. Sám uznává, že má hodně štěstí a rozhodl se proto rozdávat radost těm, kteří svádí boj s nemocí. Spojil svůj talent s Nadačním fondem Kapka naděje, který už více než 20 let pomáhá těžce nemocným dětem.

Roman Staněk je momentálně jedním z nejtalentovanějších českých závodníků. V pouhých 16-ti letech se stal jedním z nejmladších jezdců Formule 3. Roman za podpory rodiny již ve velmi nízkém věku prokázal, že mu v žilách koluje vysoká rychlost. Rodiče ho vždy vedli k soudržnosti a týmovému duchu. Není proto divu, že má v DNA kromě závratných rychlostí také touhu pomáhat. „Ne všichni mají takové štěstí jako já,“ říká. „Dělám sport, který mě baví a naplňuje. A kromě štěstí mám i zdraví… Rodina a sport mě vždy vedly k tomu, že musíme spolupracovat a pomáhat si. Je to pro mě stejně přirozené jako jízda na okruhu.“

Letošní oslava 17-tých narozenin tak nebyla jen krokem k plnoletosti. Roman se rozhodl vykročit i směrem k pomoci těm, kdo neměli takové štěstí jako on. Volba padla na podporu Nadačního fondu Kapka naděje, která mladého pilota přesvědčila svou dobrou pověstí a širokým záběrem projektů. Roman Staněk se stal „O Kapku lepším pilotem“, Na dobrou věc vložil své vlastní finanční prostředky a do podpory nadačního fondu zapojil i celou svou rodinu. V roce 2021 tak Kapku podpoří příspěvkem ve výši 250 000 Kč.

Jakým směrem budou svěřené finance směřovány? Kapka naděje již třetím rokem investuje do zlepšení komfortu dětí, které jsou dlouhodobě hospitalizované na dětských psychiatriích. A protože k dobrým výsledkům závodníka patří dobrá psychická pohoda, padla volba právě do tohoto odvětví, kde jsou prostředky velmi potřebné. Navíc může být pro mnohé z pacientů setkání s Romanem inspirující.

„Velmi nás těší, že se Roman Staněk spojil s Kapkou naděje, je skvělé, když mladí lidé spojují své úspěchy s pomocí druhým. Romanovi děkuji a přeji mu úspěch v právě se rozbíhající sezoně, věřím, že logo Kapky naděje na jeho monopostu mu přinese štěstí“, dodal Jan Fischer, ředitele NF Kapka naděje.

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.