Fenomenální úspěch v Euroformula Open na kruhu v Italské Imole

Staňkova premiéra v závodech Euroformula Open potěšila všechny fanoušky českého motosportu. Jediný český pilot F3, který je zároveň jediným O kapku lepším pilotem, si odskočil do Euroformule a okamžitě slavil fenomenální úspěch. Dvě pódiová umístění a jedno čtvrté místo se jinak nazvat nedají. Roman opět prokázal, že tvrdé tréninky se mu vyplatily a posouvají ho v každém závodě o krok dál. A to nejen „o kapku“, i když je hrdým partnerem právě Kapky naděje.

Roman Staněk přijal nabídku nahradit Viviena Keszthelyie v týmu Motorpark v sérii závodů Euroformula Open. Do druhé poloviny série závodů tak nastoupil na okruhu v italské Imole. I když dle svých slov tyto závody bral spíše jako součást tréninku a přípravy na závody ve Formuli 3, kde ho tento víkend čeká slavný Hungaroring, byl mimořádně úspěšný.

V prvním závodě zajel „bramborové“ čtvrté místo. Oťukal si ostatní závodníky a atmosféru. V druhém kole v nádherném souboji se stájovým kolegou Jakem Crawfordem vyhrál. Jejich soupeření trvalo dlouhých deset kol. Jakmile se Crawford dokázal přiblížit k Staňkovi, jízda se proměnila v napjatý souboj o vedení, který trval 10 kol. „V některých zatáčkách jsem byl silnější, v některých zatáčkách jsem viděl, že Jak byl o něco rychlejší," řekl Staněk. "Takže to bylo trochu stejné tempo ode mě i od Jaka. Potřeboval jsem se jen trochu uklidnit, aby bylo každé kolo stejné, a pak jsem věděl, že budeme opravdu rychlí a už se můžeme těšit na třetí závod, takže uvidíme tempo třetího závodu.“ Ve třetím kole se už trochu projevila únava, přesto Roman znovu dosáhl nádherné druhé pódiové umístění. Můžeme se tak těšit nejen na nadcházející závod F3 na slavném Hungaroringu, kde má Roman ambice znovu se posunout výš z čtvrtého místy v posledních závodech. Také se určitě bude snažit potvrdit svůj úspěšný debut v Euroformuli, která bude pokračovat v září na rakouském Red Bull Ringu.

 

 

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.