Již podruhé měli lidé možnost pomáhat nemocným dětem v rámci charitativní dražby. K vydražení byl jeden z pěti darů který Kapce naděje věnovali její blízcí přátelé.

AUKCE PROBÍHALA OD 22. 11. DO 1.12. NA PORTÁLE AUKRO.CZ

Blahopřejeme úspěšnému dražiteli: Ondřej Sochna (Praha), který získal sklenici utopenců od Venduly Pizingerové s originálním signovaným receptem za krásných 3 000 Kč. 

Výtěžek aukce bude věnován na pomoc dětem s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními, nebo malým bojovníkům, kteří trpí závažnými psychickými nemocemi. Ze sredce děkujeme!

Co bylo dále možné vydražit?

Unikátní nástěnné hodiny od Miloslava Stavy


Za vznikem těchto unikátních designových hodin je krásný příběh. Jednoho dne Kapku naděje oslovil pan Stava s tím, že nám chce věnovat něco unikátního, abychom to užili pro dobrou věc. Slovo dalo slovo a do Kapky se dostaly tyto nádherné hodiny, jejichž cesta je příběhem...

Jak už to tak bývá, tak lidé, jež se věnují designu, práci se dřevem a kovem, mají kolem sebe další zručné lidi. Za panem Stavou jednou takhle přišel kamarád, který pracuje na pile, a přinesl mu zajímavý kus dřeva. Kmen byl zvláštní tím, že byl ve tvaru kapky. Po týdnu, kdy tento kmen z ořechu, vyčkával, co s ním bude, bylo rozhodnuto. Kapka ke kapce … a tak se zrodily hodiny pro Kapku naděje.

Co nám k příběhu řekl pan Stava, autor hodin?

"Nadace Kapka naděje pomáhá tam, kde je to potřeba. Byl jsem vychován za skromného člověka, který rád pomůže, a proto jsem se rozhodl pro Kapku naděje. Když se mě pod ruku dostal tento krásný kus dřeva ve tvaru kapky, volba byla jasná. Po oslovení paní ředitelky slovo dalo slovo a já se pustil se vší láskou do výroby jedinečných hodin pro dobrou věc. Výherci dražby bych chtěl z celého srdce poděkovat a popřát mu, aby měl o kapku lepší život."

Dražitel a zároveň výherce získá jedinečný skvost, který byl vytvořen pro dobrou věc. Každý pohled na hodiny bude hřát u srdce.“ 

O HODINÁCH:
Rozměr: průměr 60 cm
Materiál: dřevo - ořech, islandský stabilizovaný preparovaný mech
Vyvolávací cena: 25 000 Kč

Voucher na Vaše vysněné šaty od Osmanyho Laffity



Voucher zahrnuje kompletní servis Osmanyho Laffity při šití Vašich nových vysněných šatů, a to od návrhu, který si vzájemně odsouhlasíte, až po samotné ušití šatů.

Co nám k příběhu řekl Osmany Laffita?

"Důvodem mého dlouhého vztahu s Kapkou naděje je určitě její zakladatelka a někdo, komu hrdě říkám moje kamarádka, Vendulka. Ona je tu kapkou naděje pro tolik lidí a já děkuji její motivaci pomáhat druhým."

Vyvolávací cena: 30 000 Kč

Stříbrný řetízek s diamantem a Kapkou naděje



Denisa Lhotová se odmalička věnovala potápění, sbírala úspěchy v soutěžích a žila svůj sen. Právě díky tomuto sportu se ale nakonec dostala i k založení vlastní značky Soul of Travel, pod níž na Bali vyrábí léčivé šperky, které sama navrhuje. Celou jednu řadu vytvořila ve spolupráci s Kapkou naděje, kterou podporuje již od roku 2018.

Co nám k náhrdelníku řekla autorka Denisa Lhotová?

„Strašně dlouho jsem přemýšlela, kde pomoci, aby to dávalo smysl a peníze šly tam, kam mají. No, a když jsem viděla, že už si u nás Vendula Pizingerová poněkolikáté objednala šperk, napadlo mě ji oslovit. Vznikla z toho kolekce, ze které jde celá částka právě na konto Kapky naděje.“

„Náhrdelník v dražbě, je zcela ojedinělý, protože má u zavírání další medailonek s Kapkou naděje. Ze srdce přeji, aby se unikátně cítil každý, kdo ho bude nosit.“ 

VÍCE O DRAŽENÉM ŠPERKU:
Typ šperku - náhrdelník s medailonem
Materiál - stříbro Ag 925/1000 (+ povrchová úprava rhodiem)
Obvod náhrdelníku - 45 cm
Velikost centrálního medailonu - 11 mm
Kámen - čirý diamant (briliantový brus), velikost 1,25 mm
Umístění - přední strana, pravá horní polovina medailonu
U zapínání připevněn unikátní druhý medailon o velikosti 5 mm
Vyříznutá kapka zabírající většinu plochy
Vyvolávací cena: 6 000 Kč

Obraz od malířky Barbory Siko (Bára z Nikolajky) 



Obraz V Náruči vznikal jako vizuální doprovod knihy V Náruči od autorky Olgy Rusnákové. Kniha je plná hřejivé poezie, která je pro každého, kdo potřebuje obejmout, a mým přáním bylo vytvořit obraz, který bude na tyto myšlenky navazovat. S Olgou jsme už od začátku měly představu, že by měl obraz pomáhat, a já mám velkou radost, že se mi díky projektu Můj deník vděčnosti, na kterém jsem spolupracovala s Erikou Bach, podařilo spojit se s Kapkou naděje a věnovat výtěžek z prodeje tohoto obrazu dětem, které objetí potřebují nejvíce. 

Obraz je malován kombinovanou technikou. Použila jsem akryl, pastel a spreje. Jeho součástí je však také jedna speciální přísada, a to kousky papírových kapesníčků, které obrazu dodávají lehkou strukturu a jsou symbolem dojetí. Ze srdce si přeji, aby majitele mého obrazu pohled na Náruč nejen zahřál, ale aby k němu navěky promlouval hlasem, který potřebuje slyšet.

Co nám k příběhu řekla Barbora Sika?

„Mým přáním bylo vytvořit obraz, který každého obejme, proto se jmenuje V náruči. Mám radost, že výtěžek z jeho dražby bude věnován dětem, které objetí potřebují nejvíce.“ 

VÍCE O OBRAZU:
Rozměry: 100x120 cm
Technika: Mixmedia on canvas

Vyvolávací cena: 22 000 Kč

PRO NEVYDRAŽENÉ PRODUKTY CHYSTÁME NOVÝ PROJEKT NA ROK 2023!

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.