Podpořit projekt můžete dražbou i zakoupením unikátního hokejového produktu

Na přelomu ledna a února 2022 se rozjel třetí ročník projektu O Kapku lepší hokej, jenž má jednoduchý cíl: V co největší míře podpořit nemocné děti s poruchami krvetvorby. Hokejové hnutí se opět obarvilo do oranžové barvy a nyní přichází na řadu unikátní dražby! 

Druhá a zároveň závěrečná aukce  projektu O Kapku lepší hokej se startem ve čtvrtek 3. 3. 2022 v 18 hodin dává dražitelům možnost získat unikátní hrané, podepsané dresy hráček a hráčů Zimích olympijskýh her 2022 a také olympijské puky.

Dražit je možné do pondělí 14. 3. 2022, 18 hodin ZDE 

Forem, jak se do projektu zapojit a přispět na pomoc dětem s poruchami krvetvorby je více. Přispět formou DMS (dárcovské SMS) nebo pomocí platbou přes QR kód z vašeho internetového/mobilního bankovnictví. V našem e-shopu si také můžete zakoupit oranžovou stužku projektu - e-shop Kapky naděje. Pokud máte rádi unikátní produkty, máte také možnost zkoupit si předmět z edice O Kapku lepší hokej ve Fanshopu českého hokeje.  

Už nyní však můžeme odtajnit, že průběžný výtěžek přesáhl hranici 600 000 korun. A to i díky přispění hokejistů HC Škoda Plzeň, jenž NF Kapka naděje podpořili částkou 25 000 korun a stejnou sumu poté věnovali i FN v Plzni. Brzy se zapojí také hokejisté Karlových Varů. Svoji Kapkou naděje opět  po roce přispěl známý gamer a komentátor Ondřej „Lelek“ Kvarda, jenž pořádal podpůrný stream na svém twitch kanálu a pro Kapku naděje tak získal 22 222 KčDo projektu se zapojilo celé hokejové hnutí. Do oranžové barvy se obarvily týmy Tipsport extraligy, Chance ligy, Univerzitní hokejové ligy i tým národní. Podívejte se na vybrané sestřihy:

4. února si lidé po celé planetě připomínají Světový den boje proti rakovině. A právě oranžová barva je barvou symbolizující boj proti tomuto zákeřnému protivníkovi. Proto i třetí ročník projektu O Kapku lepší hokej klade důraz na oranžové prvky, které pomáhají šířit povědomí o této zákeřné chorobě. Ve spojení fanoušků, hráčů, trenérů a všech hokejových činovníků můžeme všichni společně pomoci, aby děti a rodiny, které na tohoto soupeře narazí, měly v nemocnicích příjemnější podmínky, které mohou pomoci ke zlepšení psychického i zdravotního stavu. A to právě prostřednictvím Nadačního fondu Kapka naděje, který spolupracuje s více než 50 nemocnicemi v České republic

Proč pomáhat?

Možná jste to právě vy, kdo si nyní podobnou životní cestou prochází. Možná vaši nejbližší, rodina. Sami víte, o jak citlivé téma se jedná. Nikdy nevíte, zda právě vy a vaše děti nebudete potřebovat pomoc, kterou všechny nemocnice a oddělení dětské hematologie a onkologie nabízejí. Všem, kteří se do projektu zapojí, moc děkujeme!

Tváře 3. ročníku projektu je rodina Klimtových 

Tomáš Klimt je bývalý profesionální hokejista, jenž odehrál v extralize a první lize v součtu přes 1000 utkání. Má také bronzovou medaili z juniorského MS. Žádný z hokejových zápasů však nebyl tak náročný, jako ten, který mu přichystal život po konci s aktivní kariérou. Obě jeho dcery totiž musely podstoupit transplantaci kostní dřeně. Mladší Sárinka v jedenácti letech. Kvůli tomu musela celá rodina projít testy a i u starší dcery Karolínky se nakonec muselo vzhledem k riziku přistoupit k transplantaci kostní dřeně v jejích patnácti letech. Dnes už je rodina Tomáše Klimta zdravá a užívá si společné chvíle. Na život pohlíží trošku odlišným pohledem a je moc vděčná nejen Nadačnímu fondu Kapka naděje, ale i všem lékařům, kteří pomohli jejich dcerám těžké nástrahy života překonat. O zapojení do projektu O Kapku lepší hokej nepřemýšleli ani vteřinu, protože chtějí maximálně pomoci všem lidem, které potaká stejný osud. A za to jim patří velké poděkování.

O projektu

Projekt O Kapku lepší hokej vznikl v roce 2020 ve spolupráci BPA sport marketing a Nadačního fondu Kapka naděje. Od té doby bylo na pomoc dětským pacientům s poruchami krvetvorby v hokejovém hnutí vybráno téměř 1,2 milionu korun.

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.