Za 60 dnů dárci přispěli více než 730 tisíc korun

Dětí s vážnými psychickými poruchami i kvůli covidu přibývá  a je paradoxem, že i přes to je obor dětské psychiatrie stále tabuizován a zásadně podfinancován.  Kapka naděje se proto už více než tři roky snaží dětskou psychiatrii podporovat. V prosinci 2021 uspořádala nadační fond veřejnou sbírku, jejíž výtěžek bude v plné výši věnován  na kompletní rekonstrukci terapeuticko-sportovních prostor Dětské psychiatrické kliniky FN Motol. Vybralo se více než 730 tisíc korun!

Do sbírky se zapojilo přes 420 dárců a průměrná výše daru byla 1 735 Kč.  Za dobu 60 dní se vybralo přesně 735 539 Kč. Všem dárcům ze srdce děkujeme nejen za celou Kapku, ale také za Dětskou psychiatrickou kliniku FN Motol. 

Venkovní prostory mají nezastupitelnou roli v dětské psychiatrii a využívají se pro individuální i skupinové terapie, nebo také pro odpočinek, sportovní aktivity, sociální interakce, setkávání s rodiči. Jsou také důležitou součástí vzdělání nové generace lékařů, kterých je v republice žalostný nedostatek. Zahrada Dětské psychiatrické kliniky FN Motol je v současné době zanedbaná a pro své účely zcela nevyhovující. Proto se Kapka naděje rozhodla tento prostor kompletně zrekonstruovat.

Projekt rekonstrukce je již připraven. Je v něm kladen důraz na bezpečnost, terapeutickou a sportovní přidanou hodnotu, ale také na udržitelnost. Záměr je projektován s rozpočtem 5 000 000 Kč, ale skvělá zpráva je, že 3 000 000 Kč již zajistil Nadační fond Kapka naděje od svých partnerů a na rekonstrukci proto pracujeme již od listopadu 2021 a pro děti by měla být připravena do léta roku 2022.

Kde jste o sbírce mohli slyšet?

CNN Prima Showtime - https://youtu.be/Yq9A9YF7fc0

CNN Prima News -  https://www.youtube.com/watch?v=r9Hc4NEhDJk

Frekvence 1 - https://www.frekvence1.cz/clanky/zpravy/chceme-navazat-uzsi-spolupraci-s-ministrem-zdravotnictvi-snad-uz-to-nebude-jen-ministerstvo-covidu-rika-sef-kapky-nadeje-jan-fischer.shtml

Dobré ráno České Televize - https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/421236100071123/

"Dětská psychiatrie je pro Kapku zcela zásadním oborem, ve kterém cítíme obrovský deficit podpory. Proto uděláme maximum, abychom pro psychicky nemocné děti vylepšili prostředí, ve kterém se léčí. Máme obrovskou radost z toho, kolik lidí se do sbírky zapojilo. Je skvělé vědět, že vám to není lhostejné," dodal k projektu ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.