Oslava na zámku Zbiroh

Neuvěřitelných třicet let už uplynulo ode dne, kdy se ve Fakultní nemocnici Motol zahájil transplantační program na pomoc dětským pacientům s poruchou krvetvorby. Za tu dobu zachránila péče lékařů a zdravotního personálu mnoho životů. Kapka naděje je řadu let součástí této pomoci a tak jsme nemohli na oslavě chybět!

Výlet do areálu krásného zámku Zbiroh začal na Masarykově nádraží v Praze, odkud jsme pro děti a jejich rodiny vypravili o kapku lepší historický vláček. Plnou parou jsme vyrazili na Křivoklátsko a k zámku, kde se celý slavnostní den odehrával. Sjelo se sem ze všech koutů země na 700 účastníků, všichni úzce spojeni s transplantačním programem motolské nemocnice, ať už jako rodinní příslušníci, lékaři a zdravotníci, nebo především uzdravení pacienti, z nichž mnozí už dávno vyrostli a založili vlastní rodiny.

Na účastníky čekal program plný aktivit a děti i dospělí si užili spoustu zábavy. Hlavní ale bylo samotné setkání šťastných a vděčných lidí. Obří symbolické srdce, které vytvořila rozjásaná několikasetčlenná skupina na trávníku zámecké zahrady, hovoří za vše. Děkujeme všem lékařům a zdravotníkům Fakultní nemocnice Motol za jejich neúnavnou práci, a děkujeme všem, kdo přijel a podílel se na krásné oslavě.

"Vidět pohromadě tolik šťastných lidí, kterým se dostalo životně důležité péče a pomoci, aby mohli prožít třeba i tento den, nám dává obrovskou energii do další práce."

Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka Kapky naděje

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.