Program, který Kapka v rámci festivalu absolvovala, byl plný skvělých zážitků

Odhalili jsme Chodník slávy, který byl tento rok oslavou významných dam českého filmu, a debatovali jsme také o významu naší charitativní činnosti ve Zlínském kraji.

Klára Issová a Anna Geislerová. To jsou jména dvou oblíbených českých hereček, které budou nesmazatelně vyryta na kamenné dlaždice zlínského Chodníku slávy, který je umístěn ve Zlíně před Velkým kinem.

Historie společného projektu Nadačního fondu Kapka naděje a Zlín Film Festivalu sahá až do roku 2006. Letos se organizátoři rozhodli věnovat hvězdy dvěma významným českým herečkám, jejichž filmová kariéra započala již v útlém věku. Anna Geislerová se nesmazatelně zapsala v pouhých čtrnácti letech do československé filmové historie hlavní rolí v debutu Filipa Renče Requiem pro panenku, který se navíc natáčel přímo ve Zlíně. Pro Kláru Issovou byla zase osudovou v šestnácti letech její první filmová role v černé komedii režiséra Saši Gedeona Indiánské léto, za níž byla nominována na Českého lva.

Obě umělkyně měly za tuto poctu velkou radost. Při pondělním odpoledním ceremoniálu před Velkým kinem poděkoval prezident Zlín Film Festu Čestmír Vančura oběma. A protože Anna Geislerová se nemohla ceremoniálu kvůli práci zúčastnit, slova chvály si alespoň na „živo“, vyslechla Klára Issová.

Jsme rádi, že v letošním roce vyšla řada zrovna na vás, že jste v dobré společnosti budeme se samozřejmě moc těšit z vaší přízně k našemu festivalu. Přejeme vám hodně krásných filmů,“ pronesl Čestmír Vančura.

„Měla jsem velkou radost. Přišlo mi to moc milé a potěšilo mne to. A tak bych ráda i touto cestou chtěla všem z festivalu moc poděkovat za takovou přízeň. Těším se na další setkání, filmy a celou atmosféru města,“ komentovala událost Klára Issová.

Krom momentu odhalení nových hvězd na Chodníku slávy měli návštěvníci festivalu možnost vidět Vendulu Pizingerovou a Jana Fischera také při besedě s Vladimírem Krocem na téma charitativní činnosti Kapky naděje ve Zlínském kraji. A pak jsme vyrazili do nemocnic.. O tom se dozvíte v dalších článcích. Děkujeme Zlínskému filmovému festivalu za další příležitost k setkání a těšíme se na další ročník!

 

 

 

 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.